Orban: Salariul minim pe economie trebuie stabilit pe baza negocierilor

Liderul PNL afirmă că salariul minim pe economie trebuie stabilit pe baza negocierilor dintre patronate şi sindicate şi nu de către Guvern.

Salariul minim pe economie trebuie stabilit pe baza negocierilor dintre patronate şi sindicate şi nu de către Guvern, a atras atenţia, astăzi, la Bacău, liderul PNL, Ludovic Orban.

El a mai spus că majorarea salariului minim trebuie să ţină seama de mai mulţi factori economici şi nu să fie o decizie politică.

Ludovic Orban: Nu credem că guvernul trebuie să fie acela care să stabilească creşterea salariului minim. Cred că această negociere trebuie să se facă între patronate şi sindicate, între partenerii sociali, iar orice creştere a salariului minim brut pe economie, pe ramură, să se facă în funcţie de indicatori economici obiectivi, cum sunt indicele de creştere a productivităţii şi rata inflaţiei.

Ludovic Orban a mai spus că PNL are o iniţiativă legislativă prin care angajaţii din mediul privat să poată beneficia de vouchere de vacanţă la fel ca şi cei de la stat, a transmis corespondentul RRA, Gabriel Pop.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 22 Martie 2019
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste