Proiectul de buget este "unul revoluționar"

Cheltuielile bugetare sunt mai mari cu circa 30 de miliarde lei decât veniturile, afirmă ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

Guvernanţii consideră că proiectul de buget este unul revoluţionar, după cum a afirmat chiar ministrul finanţelor, iar Produsul Intern Brut ar urma să ajungă la 1022 de miliarde de lei, potrivit estimărilor, cu alocări mai mari pentru multe domenii.

Viitorul proiect bugetar este construit pe un deficit estimat la 2,55%, o inflaţie de 2,8% şi o creştere economică de 5,5%. peste 340 de miliarde de lei ar reprezenta veniturile.

Cheltuielile bugetare sunt mai mari cu circa 30 de miliarde lei decât veniturile, o mare parte îndreptându-se spre zona de salarii, pensii şi alte cheltuieli cu asistenţa socială. Ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici, spunea recent, că proiectul bugetar este unul revoluţionar, incluzând o serie de noutăţi, iar temerile din spaţiul public nu au nicio justificare.

Eugen Teodorivici: Este o alocare financiară care sprijină foarte mult sectoare precum sănătatea şi educaţia. Este prima oară, cred, după revoluţie când nu mai suntem obligaţi să asigurăm de transfer de la bugetul de stat către zona de pensii.

De o majorare consistentă faţă de anul trecut vor beneficia şi ministerele fondurilor europene, economiei şi sportului.

Potrivit reprezentanţilor executivului, proiectul de buget ar urma să fie adoptat mâine de Guvern şi trimis, tot mâine, Parlamentului.

Nu este clar însă dacă, după ce va suferi modificările legate de sumele pentru serviciile secrete, proiectul de buget va mearge şi la Cotroceni pentru a fi discutat în CSAT.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 4 Februarie 2019
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste