Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, primit de premierul Viorica Dăncilă

Preşedintele Comisie Europene, Jean Claude Juncker, a ajuns la Palatul Victoria unde discută cu premierul Viorica Dăncilă despre priorităţile preşedinţiei României la Consiliul UE.

Şeful Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a fost primit  la Palatul Victoria, în holul principal, de premierul Viorica Dăncilă.

După tradiţionala strangere de mână, surprinsă de presa românească, dar şi de ziariştii europeni, care se află în număr mare aici la Palaltul Victoria,  Viorica Dăncilă şi Jean Claude Juncker discută acum în cadrul unei întâlniri tete-a-tete.

La 13:15 este programată o conferinţă de presă comună a celor doi demnitari.

Dar, la Palatul Victoria continuă acum grupurile de lucru dintre comisarii europeni şi miniştrii români.

Discută dosarele pe care le va gestiona România în perioada cât va deţine preşedinţia Consiliului UE.

Sunt trei grupuri de lucru. Unul se referă la piaţa internă şi se pune accent pe inovare şi digitală. Un alt grup de lucru analizează convergenţa economică şi socială şi al treilea se referă la Europa ca actor global, adică se vorbeşte desprte apărare, securitate, migraţie şi justiţie.

Jean-Claude Juncker s-a întâlnit, tot astăzi, la Parlament, cu preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu şi cu vicepresdintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache.
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 11 Ianuarie 2019
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste