Ministrul Justiției finalizează procedura de revocare a procurorului general

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că va finaliza pe 27 decembrie procedura de revocare a procurorului general Augustin Lazăr.

Tudorel Toader a precizat într-o emsiune televizată că îi va trimite preşedintelui Klaus Iohannis şi propunerile de numire în cinci funcţii de conducere din cadrul structurilor Parchetului General, pe care şeful statului le-a respins anterior pe motiv de nelegalitate.

Tudorel Toader a spus că printre cei cinci se numără şi Adina Florea, propunerea pentru funcţia de procuror şef al DNA.

Pe de altă parte, ministrul Justiţiei a afirmat că a semnat documentele necesare eliberării Elenei Udrea şi Alinei Bica, fosta şefă a DIICOT, aflate în detenţie în Costa Rica, pentru că 'aşa spune legea'.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis joi suspendarea executării pedepsei în cazul celor două, iar decizia este consecinţa hotărârii CCR prin care constituirea completurilor de 5 judecători de la Instanţa Supremă a fost declarată nelegală.

Tudorel Toader şi-a exprimat regretul că procedura folosită de Instanţa Supremă are ca efect suspendarea executării pedepselor în multe dosare, multe dintre ele de notorietate.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 24 Decembrie 2018
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste