UE vrea un control mai eficient al frontierelor, pe fondul creșterii fluxurilor de imigranți

Bugetul pe termen lung al Uniunii Europene, piaţa unică, migraţia şi relaţiile externe, dar şi Brexitul ori zona euro au fost temele care au dominat Consiliul European de iarnă de la Bruxelles.

Consiliul European subliniază, în concluziile adoptate, că trebuie făcute mai multe eforturi pentrua se asigura că piaţa unică oferă o bază solidă pentru o Uniune Europeană increzătoare şi mai autonomă intr-un mediu global dificil.

În plus, se doreşte o evoluţie a pieţei unice care să includă transformarea digitală, inclusiv inteligenţa artificială, creşterea economiei de date şi servicii, conectivitatea şi tranziţia spre o economie mai ecologică.

În ceea ce piveşte migraţia, liderii europeni doresc un control mai eficient al frontierelor externe ale Uniunii Euopene şi o vigilenţă sporită pe toate rutele existente şi pe cele emrgente, în special având în vedere creşterea fluxurilor de migranţi din Marea Mediterană de Vest şi de Est.

Mobilitatea militară, capacitatea Uniunii Europene de a acţiona în calitate de furnizor de securitate, războiul hibrid, combaterea rasismului şi a xenofobiei au fost alte teme pe agenda Consiliului European de iarnă.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 16 Decembrie 2018
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste