Moţiunea simplă împotriva ministrului Turismului, respinsă

Senatul a respins în aceastã searã moţiunea simplã iniţiatã de PNL şi USR împotriva ministrului Turismului, Bogdan Trif.

Semnatarii documentului arãtau cã România este pe ultimele locuri în Europa la toţi indicatorii din turism.

De asemenea, menţionau cã promovarea turisticã din România lipseşte pe pieţele internaţionale.  

Mircea Cazan, senator PNL: În ciuda faptului cã avem atracţii turistice unice în Europa, şi poate chiar în lume, turismul românesc are o pondere extrem de micã din PIB, numai de 1,3%. Din nefericire, acţiunile domnului ministru Bogdan Trif, de la preluarea mandatului, nu fac decât sã înrãutãţeascã climatul economic din domeniul turismului ş relaţia cu mediul de afaceri din turism.

În replicã, ministrul Bogdan Trif a spus cã, potrivit cifrelor, numãrul de turişti a crescut în România. Mãsurile existã, deşi opoziţia refuzã sã le vadã ,  mai preciza ministrul turismului. 

Bogdan Trif: Chiar cei care fac business în turism spun clar cã anul acesta au resimţit pentru prima datã efectele unei mãsuri cu adevãrat eficiente. Voucherele de vacanţã s-au dovedit a fi cel mai important sprijin acordat vreodatã industriei de turism de la Revoluţie încoace. Un miliard de lei a ajuns în turism de la începututl anului 2018 şi pânã în luna noiembrie doar prin voucherele de vacanţã emise. Cred cã nu este o surpizã pentru dumneavoastrã sã vã spun cã aceşti bani vor reintra în economia ţãrii. 

Declaraţiile ministrului au fost susţinute de reprezentaţii PSD.

Senatorul Liviu Pop spunea cã programul de acordare a voucherelor de vacanţã va continua. 

Liviu Pop: Dacã veţi merge în continuare cu lucruri pe care le susţineţi în plen sau în comisie, iar dupã aceea le atacaţi, trebuie sã rãspundeţi tuturor operatorilor de turism şi tuturor turiştilor din România, dar sper cã, fiind Anul Centenarului, luna decembrie fiind o luna înainte de sãrbãtori şi importantã pentru turismul din România, toţi cetãţenii din România pot sã plece la munte, iar la varã sã plece la mare, pentru cã se dau şi voucherele de vacanţã, iar facilitãţile vor rãmâne pentru toţi.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 3 Decembrie 2018
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste