Ședință solemnă a Parlamentului dedicată Centenarului Marii Uniri

Preşedintele Klaus Iohannis le-a cerut politicienilor să asculte vocea românilor, iar premierul Viorica Dăncilă a adresat un mesaj de pace şi unitate.

Şedinţa solemnă a Senatului şi Camerei Deputaţilor, dedicată celebrării Centenarului Marii Uniri, s-a încheiat, cu puţin timp în urmă.

Şeful statului Klaus Iohannis arăta în faţa parlamentarilor şi a invitaţilor că aniversarea celor 100 de ani ne găseşte la o răscruce pentru destinul României în următorul Centenar.

Iar întrebarea care se pune este: Dacă mergem pe un drum corect?

Klaus Iohannis le-a cerut parlamentarilor să asculte vocea românilor, să se recupleze la interesul naţional şi menţiona că românii aşteaptă o guvernare la înălţime, vor lideri politici responsabili, cinstiţi şi cu obiective ambiţioase pentru români şi nu pentru interesul lor vremelnic.

În cadrul discursului său, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu arăta că Unirea de la 1918 a fost un act de luciditate şi un proiect de societate, dar şi o reparaţie istorică. Integrarea euroatlantică este cea mai importantă realizare a României în ultimii 100 de ani - spunea preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea care a făcut apel la unitate.

Cred că în ceea ce priveşte România, trebuie să fim români adevăraţi şi înainte de orice, în străinătate să vorbim pe o singură voce - făcând referire la recentul vot din Parlamentul European - mai spunea Liviu Dragnea.

Şi premierul Viorica Dăncilă a făcut apel la unitate şi a cerut politicienilor să lase orgoliile personale de-o parte şi să prevaleze interesul naţional.

Adresez un mesaj de pace politică şi către preşedintele Klaus Iohannis, indiferent de mizele politice sau electorale, deoarece în calităţile oficiale ca preşedinte şi ca prim ministru avem datoria de a colabora, e o datorie faţă de români,  a mai spus Viorica Dăncilă care, a amintit că ţara noastră va prelua preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

În discursul său, Majestatea Sa Margareta, custodele Coroanei Române spunea că la un secol de la Unire Coroana României continuă să susţină ţara şi idealurile naţionale şi a amintit că visul Unirii a fost împlinit cu un sacrificiu uman fără precedent.

Şi lideri ai grupurilor parlamentare au susţinut aici în Parlament, discursuri prin care au elogiat înaintaşii, au evocat momentul unirii de la 1 Decembrie sau au făcut apel la unitate în an centenar.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 28 Noiembrie 2018
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste