PSD a decis să meargă la consultările de la Palatul Cotroceni

Partidul Social-Democrat a decis să fie prezentă, astăzi, la consultările pe tema legilor justiţiei, cu preşedintele Klaus Johannis, a anunțat preşedintele PSD, Liviu Dragnea

Primii care se vor întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis sunt social-democraţii care au stabilit cu puţin timp în urmă, în şedinţa conducerii centrale a partidului, că răspund invitaţiei la consultări.

Delegaţia va fi condusă de preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

"În cadrul Biroului Permanent Naţional, am decis două lucruri. Unu: să mergem la Cotroceni astăzi. Şi componenţa delegaţiei: împreună cu mine o să meargă domnul Robert Cazanciuc, domnul Florin Iordache, domnul Şerban Nicolae şi domnul Eugen Nicolicea. După ieşirea de la Cotroceni o să facem declaraţii în faţa presei şi o să aflaţi ce am discutat cu preşedintele României", a declarat Dragnea.

Liderul social-democrat a explicat că nu vor merge la consultări împreună cu partenerii din ALDE, astfel încât fiecare partid să aibă mai mult timp de discuţii cu preşedintele României.

ALDE va avea însă o poziţie comună cu PSD, în sensul continuării reformelor din justiţie, fără influenţa clasei politice.

UDMR va discuta cu preşedintele Klaus Iohannis despre problemele sesizate de Comisia de la Veneţia şi de CCR, în privinţa celor două Coduri Penal şi de Procedură Penală.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, susţine că atunci când se aduc în discuţie justiţia, lupta împotriva corupţiei sau împotriva terorismului şi a traficului de droguri, arme şi persoane, lucrurile trebuie analizate cu mare seriozitate.

Liberalii vin la consultările de la Palatul Cotroceni cu un mandat ferm: recomandările Comisiei de la Veneţia să fie introduse în Codurile Penale şi în legile justiţiei recent adoptate.

Aceeaşi abordare o are şi USR care consideră că aceste legi, în forma actuală, sabotează şi blochează justiţia din România.

La consultările cu preşedintele Klaus Iohannis sunt aşteptaţi şi reprezentanţii PMP, şi cei ai minorităţilor naţionale, altele decât cea maghiară.
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 24 Octombrie 2018
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste