Premierul Dăncilă prezintă avantajele investiționale ale României, în Emiratele Arabe

Premierul Viorica Dăncilă îşi continuă astăzi vizita în Emiratele Arabe, la Abu Dhabi.

Ieri, în Dubai, la întâlnirea cu conducătorul Emiratului, şeicul Mohammed bin Rashid Al-Maktoum, şefa Guvernului a prezentat ultimele oportunităţi investiţionale din România şi a încurajat companiile din Emirate să participe la licitaţiile organizate de autorităţile române.

Schimburile comerciale între România şi Emiratele Arabe Unite depăşesc la ora actuală 366 de milioane de euro.

Alte 70 de milioane de euro provin din schimburile de servicii.

Mai mult, în ţara noastră activează peste 70 de societăţi economice din Emirate, ce dezvoltă un capital subscris de 24 de milioane de euro.

Însă acest nivel poate fi categoric depăşit, sub convinse ambele părţi.

Tot despre parteneriate şi consolidarea relaţiilor între mediile de afaceri între cele două state a vorbit premierul Viorica Dăncilă şi cu preşedintele Autorităţii Maritime a oraşului Dubai, Sultan Ahmed Bin Sulayem.

Ea a prezentat principalele avantaje investiţionale pe care România le oferă, încurajând totodată participarea companiilor emirateze fie la licitaţiile organizate pentru proiectele finanţate prin programele operaţionale existente, fie prin participarea la proiectele în parteneriat public-privat.

În cadrul acestor întrevederi, Viorica Dăncilă s-a pronunţat pentru acordarea unei importanţe deosebite vecinătăţii sudice a spaţiului comunitar în perioada în care România va deţine preşedinţia Consiliului UE.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 17 Octombrie 2018
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste