Elena Udrea şi Alina Bica, reţinute în Costa Rica

Elena Udrea şi Alina Bica au fost reţinute separat, pe stradă, de ofiţeri ai Organismului de Investigaţii Judiciare, instituţia din Costa Rica responsabilă de cooperarea cu Interpolul.

Biroul Interpol din Costa Rica le-a reţinut pe Elena Udrea, fost ministru al turismului, şi Alina Bica, fost procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), în baza unei alerte roşii a biroului similar din Bucureşti.

Elena Udrea şi Alina Bica au fost reţinute separat, pe stradă, de ofiţeri ai Organismului de Investigaţii Judiciare, instituţia din Costa Rica responsabilă de cooperarea cu Interpolul, în colaborare cu ofiţeri ai Direcţiei pentru Informaţii şi Securitate Naţională.

Cele două erau căutate pentru a executa sentinţe primite în România.

Elena Udrea a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare în dosarul 'Gala Bute' pentru luare de mită şi abuz în serviciu, în timp ce Alina Bica a fost condamnată la 4 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea infractorului.

Arestarea nu implică, însă, şi extrădarea în România, dat fiind faptul că ambele condamnate au depus cereri de azil care încă nu au fost procesate, notează Seminario Universidad.

Chiar şi dacă cererile de azil vor fi respinse, deciziile pot fi atacată în instanţă în Costa Rica, ţară cu care România nu are tratat de extrădare.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 4 Octombrie 2018
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste