Reacţii politice faţă de discursul premierului în Parlamentul European

La Bucureşti, reprezentanţii coaliţiei de guvernare au apreciat discursul Vioricăi Dăncilă în Parlamentul European.

Opoziţia a criticat, însă, prestaţia premierului, despre care spune că a prezentat la Strasbourg o realitate paralelă.

Prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, consideră că premierul Viorica Dăncilă ar trebui să demisioneze în urma declaraţiilor sale din Parlamentul European. Raluca Turcan susţine că prim-ministrul român a spus neadevăruri în faţa partenerilor europeni, care afectează imaginea României.

"Doamna Dăncilă s-a comportat ca un apărător al infractorilor. A minţit în mod repetat, a plasat România nu doar în afara Constituţiei, aşa cum procedează în ţară, ci şi în afara cadrului de integrare în Uniunea Europeană", a spus Raluca Turcan

Tot din opoziţie, liderul USR, Dan Barna, critică discursul premierului.

"Doamna Dăncilă s-a dus acolo încerfcând să convingă o Europă întreagă, care a văzut şi vede alături de cetăţenii României ce se întâmplă în această seară, să-i convingă că albul este negru. A fost, practic, un adevărat spectacol de teatru absurd să o urmărim pe doamna Dăncilă", a subliniat Dan Barna.

În schimb, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a felicitat-o pe Viorica Dăncilă pentru expunerea din Parlamentul European

"Vreau să o felicit cu toată forţa pe doamna prim-ministru Viorica Dăncilă pentru demnitatea cu care a aparat poziia României şi a apărat şi imaginea României în Parlamentul European", a susținut Liviu Dragnea.

Şi preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a apreciat discursul premierului Viorica Dăncilă.

"Aş vrea să văd şi alţi români în măsură să prezinte, şi să promoveze, şi să apere, până la urmă, imaginea şi interesele României, aşa cum a făcut-o doamna prim-ministru Viorica Dăncilă", a susținiut Călin Popescu-Tăriceanu.

Tăriceanu a adăugat că eşecul mecanismului de monitorizare pe justiţie aplicat României este evident.

Liderul Alianţei Democraţilor şi Liberalilor a precizat că situaţia protocoalelor nu a fost cuprinsă în nici unul dintre cele 11 rapoarte ale MCV.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 4 Octombrie 2018
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste