PNL cere Avocatului Poporului să atace OUG privind rectificarea bugetară

Liberalii și-au stabilit, la Școala de Vară a Organizaţiei Femeilor Liberale de la Eforie Nord, prioritățile din perioada următoare.

PNL îi va solicita Avocatului Poporului să atace la Curtea Constituţională ordonanţa de urgenţă cu privire la rectificarea bugetară, care ar fi fost făcută fără a respecta procedurile legale.

Tot săptămâna viitoare, liberalii vor iniţia un proiect de lege pentru schimbarea cadrului privind declanşarea controlului constituţional, a explicat liderul PNL, Ludovic Orban.

"Ştiţi foarte bine că în România, datorită unor prevederi din Constituţie, singura entitate care poate să declanşeze controlul constituţional prealabil în cazul ordonanţelor de urgenţă este Avocatul Poporului. Noi am pregătit un proiect de lege şi îl vom înainta săptămâna viitoare, în care în Legea de organizare şi funcţionare a CCR vom introduce posibilitatea de exercitare a controlului constituţional prealabil şi pentru ordonanţele de urgenţă, nu numai la solicitarea Avocatului Poporului", a spus Ludovic Orban.

Liderul PNL a mai declarat, ieri, la Şcoala de Vară a Organizaţiei Femeilor Liberale de la Eforie Nord, că va discuta, începând de săptămâna viitoare, cu ceilalţi reprezentanţi ai opoziţiei în vederea depunerii unei moţiuni de cenzură.

El a spus că demiterea guvernului Dăncilă este principalul obiectiv al PNL în actuala sesiune parlamentară.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 9 Septembrie 2018
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste