USR pregătește o moţiune simplă împotriva ministrului justiţiei

USR anunţă că va depune o moţiune simplă împotriva ministrului justiţiei, Tudorel Toader, în prima zi a sesiunii parlamentare.

Reprezentanţii USR consideră că ministrul pune în pericol stabilitatea şi independenţa sistemului de justiţie, iar prin evaluarea activităţii procurorului general al ţării, Augustin Lazăr, urmăreşte să oprească ancheta Parchetului General privind protestele din 10 august.

După conferinţa de presă susţinută de Tudorel Toader în această seară cu privire la protocoalele încheiate de Parchete cu SRI, deputatul USR Stelian Ion i-a declarat reporterului nostru Mădălina Verman că este necesar ca ministrul justiţiei să demisioneze şi că moţiunea simplă pe care o va înainta USR are sprijinul celorlalte partide din opoziţie.

"În prima zi a acestei sesiuni parlamentare vom depune o moţiune simplă şi, indiferent de faptul că o astfel de moţiune nu este obligatorie şi nu conduce obligatoriu la demitere, ci este o discuţie şi conduce la exprimarea unor opinii politice, credem că trebuie discutate şi în Parlamentul României cel mai serios, pentru că Parlamentul din punct de vedere legal politic este singurul care poate trage la răspundere activitatea miniştrilor. Or ministrul Tudorel Toader este un pericol la adresa statului de drept şi a justiţiei acum şi ca atare se impune demisia urgentă a acestuia. Nu am îndoială că vom avea sprijinul colegilor şi că sunt în asentimentul nostru. Cred că gândim la fel în această privinţă", a spus Stelian Ion.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 28 August 2018
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste