Reacţii la incidentele din timpul protestelor din Bucureşti

Ministrul de externe Teodor Meleșcanu a dat asigurări partenerilor euro-atlantici că România rămâne devotată principiilor şi valorilor comune şi va continua să acţioneze în consecinţă.

Ministrul de externe, Teodor Meleşcanu afirmă că violenţele la un miting paşnic, democratic, sunt inacceptabile şi că în anul Centenarului, e de dorit ca tensiunile din societatea românească să nu escaladeze dincolo de dialog.

Într-un mesaj pe o reţea de socializare, el a dat asigurări partenerilor euro-atlantici că România rămâne devotată principiilor şi valorilor comune şi va continua să acţioneze în consecinţă.

Ieri, cancelarul austriac Sebastian Kurz - a cărui ţară deţine preşedinţia Uniunii Europene - a condamnat ferm confruntările violente de la Bucureşti, în urma cărora numeroşi demonstranţi şi jurnalişti au fost răniţi.

Într-o postare pe Twitter, şeful guvernului austriac spune că aşteaptă clarificarea deplină a acestor fapte, în condiţiile în care o echipă a televiziunii publice austriece ORF a fost agresată de jandarmii români chiar în timpul unei transmisiuni în direct, iar cameramanul a fost lovit cu bastoanele.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 12 August 2018
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste