Hărţuirea sexuală şi psihologică au devenit infracţiuni

Amenzile pentru hărţuirea sexuală şi cea psihologică sunt usturătoare, fiind cuprinse între 3.000 şi 10.000 de lei.

Hărţuirea sexuală şi cea psihologică, atât în public cât şi în privat, au devenit infracţiuni, potrivit unei legi iniţiate de deputatul independent Oana Bîzgan şi promulgate astăzi de preşedintele Klaus Iohannis.

Amenzile sunt usturătoare, ele fiind cuprinse între 3.000 şi 10.000 de lei.

Oana Bîzgan arăta pentru postul nostru de radio că, de cele mai multe ori, hărţuitorii nu se opresc doar la abuzuri verbale sau gesturi.

"Este o victorie importantă pentru noi toţi, mai ales în condiţiile în care, după cum ştiţi, opt din 10 femei din România nu se simt în siguranţă pe stradă seara, patru dintre ele nu se simt în siguranţă nici măcar ziua. Cel mai important lucru este ca ele să ştie că, începând din acest moment, au un instrument real pe care îl pot folosi şi că primul pas este să vorbească despre acest lucru şi să înceapă să se apere", a spus Oana Bîzgan.

Dispoziţiile legii vor fi puse în practică de Ministerul Afacerilor Interne, prin ofiţerii şi agenţii de poliţie din cadrul Poliţiei Române, ofiţerii şi subofiţerii din cadrul Jandarmeriei sau din cadrul Poliţiei de Frontieră.

Totodată, şi poliţiştii locali pot constata contravenţiile şi aplica amenzile, ne-a transmis redactorul RRA,  Alina Stănuţă.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 2 August 2018
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste