Consolidarea posturii defensive a NATO, obiectivul principal al României

Potrivit preşedintelui Klaus Iohannis, consolidarea posturii defensive a NATO este obiectivul principal al României la summitul de la Bruxelles.

Securitatea în zona Mării Negre este una dintre priorităţile României, care a iniţiat în marja summitului NATO de la Bruxelles o întâlnire la care participă şi doi parteneri ai alianţei din regiune, Ucraina şi Georgia.

România este reprezentată la summitul de la Bruxelles de preşedintele Klaus Iohannis. Trimisul RRA, Oana Bâlă are detalii.

Consolidarea posturii defensive a NATO este obiectivul principal al României la summitul de la Bruxelles, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, care a subliniat că este importantă şi atenţia care va fi acordată zonei Mării Negre.

"La iniţiativa NATO este o sesiune specială dedicată Mării Negre, la care este invitată şi Ucraina, şi Georgia. Noi credem că vom obţine nu doar o atenţie sporită pentru Marea Neagră, ci şi o prezenţă a NATO sporită pe zona, pe regiunea Mării Negre, ceea ce pentru noi este foarte important, iar Brigada multinaţională va fi mult mai importantă fiindcă ea va deveni o Brigadă cu prezenţă permanentă, deci o brigadă care va constitui un pol important pentru securitatea din zona noastră, din întreaga regiune", a spus președintele Iohannis.

Pe de altă parte, şeful statului a precizat că este necesară împărţirea echitabilă a sarcinilor în cadrul NATO, iar în acest context, a afirmat că România îşi doreşte să fie un furnizor de securitate pentru întreaga regiune.

El a mai afirmat că alianţa trebuie să avanseze cu politica uşilor deschise, iar România susţine pe deplin decizia trimiterii invitaţiei de aderare Macedoniei de Nord.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 12 Iulie 2018
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste