Proteste în Piața Victoriei împotriva modificărilor la Codul Penal

Sute de oameni au ieşit, în această seară, în Piaţa Victoriei, în semn de protest faţă de modificările aduse Codului Penal.

Cei prezenţi în Piaţa Victoriei au ţinut un minut de reculegere în memoria lui Călin Fărcaş, tânărul de 29 de ani din Braşov care a murit la Institutul "Marius Nasta" din Capitală, în timp ce aştepta un transplant de plămâni.

La ora 21:00, a fost intonat Imnul naţional, iar protestatarii au aprins luminile telefoanelor mobile.

Alex Buzică a stat de vorbă cu ei.

"Demisia! Demisia!"

Reporter: Pe tricoul tău ce scrie?

Pe tricoul meu scrie "Fără penali în funcţii publice".

Reporter: Câţi ani ai?

"Am 29 de ani".

Reporter: Protestează lumea în Piaţa Victoriei, le spun eu ascultătorilor acum.

"Da. Am venit aici ca să protestez, ultimele schimbări din justiţie şi modul în care PSD-ALDE vor să monopolizeze instituţiile române, făcând în aşa fel încât abuzul lor să nu mai poată să mai fie judecat şi pedepsit. Eu cred că este o foarte mare mizerie. Eu cred că, în momentul de faţă, dacă nu protestăm, cel puţin să ieşim în stradă. Noi, civilii, n-avem nimic ce să facem, că din punct de vedere al Parlamentului, avem minoritate. Preşedintele nostru doarme pe el şi singurul lucru pe care putem să îl facem e să ne manifestăm nemulţumirea".

"Am venit cu copiii. Pentru că ne-am săturat de ce s-a întâmplat. Cred că în fiecare zi primiţi răspunsul acesta. Cred că ştiţi foarte bine de ce suntem aici".

Protestul a fost paşnic şi s-a încheiat în jurul orelor 22:00.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 4 Iulie 2018
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste