Ce răspunde MAE acuzațiilor aduse de Ungaria

MAE precizează că vehicularea unor informaţii incorecte privind interconectarea conductelor de gaze vine în contradicţie cu spiritul Parteneriatului strategic dinte România şi Ungaria.

Rezervele româneşti de gaze din Marea Neagră reprezintă o promiţătoare şi încă nevalorificată sursă de energie, care ar întări pieţele energetice şi securitatea energetică a regiunii, a afirmat Departamentul american de stat după încheierea Conferinţei Mondiale a Gazelor, care a avut loc săptămâna aceasta, la Washington.

Acesta precizează că Statele Unite urmăresc îndeaproape evoluţiile în elaborarea legislaţiei care va asigura cadrul fiscal şi legal stabil de care este nevoie pentru ca firmele din domeniul energetic să investească în exploatarea acestei zone.

Miercuri, la Conferinţa de la Washington, ministrul ungar de externe a acuzat România de încălcarea angajamentelor internaţionale în ce priveşte interconectarea conductelor de gaze şi asigurarea reversibilităţii fluxurilor de gaz.

El a cerut menţinerea presiunii internaţionale pentru ca România să înceapă în 2022 extragerea gazului din rezervele sale din Marea Neagră.

Într-o primă reacţie, Ministerul român de Externe a precizat ieri că vehicularea unor informaţii incorecte vine în contradicţie cu spiritul Parteneriatului strategic încheiat între România şi Ungaria şi al relaţiilor bilaterale.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 1 Iulie 2018
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste