Peste 100.000 de oameni, prezenți la mitingul PSD

Peste 100.000 de oameni au participat, sâmbătă seara, la mitingul organizat de PSD împotriva a ceea ce partidul numeşte "abuzuri în justiţie".

Mai mulţi lideri social-democraţi au urcat la tribuna din Piaţa Victoriei şi au afirmat că actuala putere luptă pentru libertate, iar statul paralel pune piedici în calea guvernării.

Mitingul s-a încheiat cu discursul preşedintelui PSD Liviu Dragnea, care a explicat de ce au ales participanţii la miting să vină în haine albe.

"Albul simbolizează curăţenia oameni buni. Şi noi asta facem, curăţăm ţara de mizeria împrăştiată de aceşti şobolani. Îi salut de asemenea, dar de astă dată cu milă, pe toţi trimişii în piaţă ai statului paralel. Civili sau nu, la ordin sau din curiozitate şi vă rog să îi salutaţi. Suntem mulţi astăzi aici, mai mulţi decât s-au aşteptat cei care râdeau, mai mulţi decât se aşteptau cei care ne insultau, dar cee ce trebuie să ştie şi să nu uite niciodată statul paralel este că suntem foarte mulţi, pentru că noi suntem ceea ce se cheamă democraţie, suntem voinţa populară exprimată şi consfinţită de lege şi de Constituţie.Noi luptăm pentru dreptate şi democraţie, ei luptă pentru poziţii şi supravieţuire, noi luptăm pentru drepturile şi libertăţile omului, ei luptă pentru a-şi ascunde nelegiuirile, furturile şi abuzurile", a spus Liviu Dragnea.

Şi preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, i-a îndemnat pe oameni să nu cedeze şi să nu le fie frică în lupta pentru democraţie şi pentru respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti.

"Astăzi, constat că după 1989 speranţele noastre că democraţia s-a instalat definitiv în România nu sunt îndeplinite şi noi trebuie să continuăm să luptăm până când forţa sănătoasă a instituţiilor democratice, legitime, alese de voi, aceşti cetăţeni ai României, vor învinge forţele bolnave, forţele obscure, forţele întunericului, forţele oculte care au pus mâna pe această ţară", a susținut Călin Popescu Tăriceanu.

Reporter RRA:  Oamenii susţin statul de drept şi spun 'stop' abuzurilor din justiţie. Ce scrie pe pancartă?

" 'România în inima noastră, nu în mâna voastră!' N-am venit aici nici pentru PSD, nici pentru ALDE. Eu am venit contra abuzurilor statului paralel".

Reporter: Pe tricou aveţi un ecuson, scrie 'judeţul Hunedoara'. Aţi venit de la Hunedoara. De unde mai exact.

"Da. Orăştie".

Reporter: Pentru ce aţi venit la miting?

"Să susţinem cauza, justiţia".

Reporter: Şi totuşi ce speraţi să se întâmple după mitingul de astăzi?

"Să se voteze legile justiţiei aşa cum trebuie, fără Kovesi, fără securitate, fără Iohannis în primul rând. 10.000 am venit din Caraş".

 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 10 Iunie 2018
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste