PNL critică dur decizia CCR referitoare la revocarea procurorului şef al DNA

Aflat la Deva, liderul liberal Ludovic Orban a criticat dur decizia CCR referitoare la revocarea procurorului şef al DNA.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, consideră că majoritatea politică din Curtea Constituţională a rescris Legea fundamentală a ţării.

Aflat la Deva, liderul liberal a criticat dur decizia CCR referitoare la revocarea procurorului şef al DNA.

"Nu există precedent în cei 28 de ani de democraţie o astfel de decizie. Majoritatea politică din Curtea Constituţională a rescris Constituţia şi a încălcat Constituţia prin aceasta decizie, încălcând independenţa justiţiei - principiu scris în Constituţie, desfiinţând practic, prin decizie, Consiliul Supeior al Magistraturii, care este garantul independenţei justiţiei, afectând grav atribuţiile preşedintelui şi mai ales având tentativa de a da ordine preşedintelui. Din punctul meu de vedere, Curtea Constituţională, conform Constituţiei, nu are calitatea de a-l obliga pe preşedinte să facă sau să nu facă ceva", a spus Ludovic Orban.

Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, afirma, în urmă cu două zile, că nu există decizie a Curţii Constituţionale care să nu producă efecte juridice şi care să nu fie respectată.

Vă reamintim că, în această săptămână, CCR a decis că există un conflict juridic de natură constituţională între ministrul Justiţiei şi preşedintele României pe tema revocării şefei DNA şi a stabilit că şeful statului urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 3 Iunie 2018
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste