László Tőkés se pregăteşte să devină cetăţean maghiar

În zilele de după 14 martie, primele persoane care au solicitat, potrivit procedurilor simplificate, cetăţenie ungară, vor depune jurământul, în calitate de cetătean ungar, în mai multe locaţii din ţară şi din afara graniţelor.

În primele 10 săptămâni au fost înregistrate peste 41 de mii de cereri, care, începând din 16 martie, vor putea fi depuse şi la ghişeele guvernamentale.

 

 

Luni după-amiază, la Cluj, în prezenţa vicepremierului Zsolt Semjén, va depune jurământul preşedintele Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania, László Tőkés, precum şi un grup de 25 de membri ai Consiliului Tinerilor Maghiari şi ai Universităţii de vară Bálványos.

 

 

Pe 15 martie, în Cetatea Buda, va depune jurământul un grup de ceangăi maghiari şi, tot în aceeaşi zi, legat de Ziua naţională a Ungariei, vor avea loc asemenea ceremonii, la Miercurea Ciuc şi Subotica, iar pe 16 martie, la Berlin şi Londra.

 

 

Noii cetăţeni ai Ungariei vor primi, într-un dosar ornat cu chipul Sfăntului Ştefan, documentele de naturalizare, în care, la rubrica locul naşterii, este trecut, în conformitate cu cererea solicitantului, fie numai denumirea istorică maghiară a localităţii, fie denumirea maghiară şi, în paranteză, denumirea actuală, în limba străină.

 

 

În toate celelalte documente, se va trece denumirea istorică maghiară şi, în paranteză, actuala denumire a localităţii.

 

 

Noii cetăţeni vor primi, de asemenea, şi o carte de identitate, care atestă cetăţenia şi conţine şi codul lor numeric personal. Primirea cererilor pentru cetăţenia ungară a început pe 3 ianuarie


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 13 Martie 2011
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste