România îşi cinsteşte eroii

De ziua Eroilor, celebrată în România de Înălţare, au fost organizate ceremonii militare şi religioase în memoria militarilor care au căzut în cele mai importante lupte din istoria ţării.

În municipiul Buzău, unde se află peste 9.600 de morminte ale eroilor de mai multe naţionalităţi, a avut loc cea mai mare manifestare de astăzi, la care au participat peste 20 de mii de persoane, printre care s-au aflat ambasadori, oameni politici şi de cultură, dar şi peste 6.000 de elevi din judeţ şi aproximativ o mie de militari din şapte state europene.

După ceremonia militară dedicată eroilor, a început cea mai mare paradă militară interna?ională din istoria recentă a oraşului Buzău.

Sunt câteva sute de militari care se află pe calea Eroilor din oraş, sunt din regimente şi batalioane din subordinea Divizei 2 Infanterie Getica şi mai sunt şi 200 de militari germani, austrieci, bulgari, moldoveni şi italieni care vor intra în această paradă internaţională.

În felul lor aduc un mesaj de pace în faţa Cimitirului din Buzău, în care sunt înhumaţi 9653 de eroi.

Pe fiecare mormânt din cimitir au fost aşezate flori în memoria celor care şi-au sacrificat viaţa în războaiele de independenţă, balcanice şi mondiale, dar şi la Revoluţia din 1989 şi în teatrele recente de operaţii în care România este prezentă cu militari. /.../ de buzoieni sunt invitaţi până la ora 16:00 să viziteze şi o imensă expoziţie de tehnică şi armament militar.

La eveniment, alături de invitaţi străini, sunt şi Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor, dar şi miniştri din Guvernul Dăncilă şi mai mulţi oameni politici.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 17 Mai 2018
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste