Ministrul Apărării, prezent la reuniunea Procesului Aqaba

Mihai Fifor a participat la reuniunea Procesului Aqaba, o platformă de dialog strategic, care are ca scop coordonarea acţiunilor comunităţi internationale în lupta împotriva terorismului şi extremismului.

Ministrul apărării, Mihai Fifor, a fost primit, duminică, 29 aprilie, de  Regele Abdullah al doilea al Iordaniei, la Palatul Regal din oraşul Aqaba.

Cei doi au discutat despre mediul internaţional de securitate, dar şi despre intenţia de a dezvolta proiecte de cooperare în domenii de interes comun.

Mihai Fifor a participat, totodată, la reuniunea Procesului Aqaba, o platformă de dialog strategic, care are ca scop coordonarea acţiunilor comunităţi internationale în lupta împotriva terorismului şi extremismului.

Reuniunea a fost coprezidată de regele Iordaniei şi de ministrul japonez de externe, Taro Kano, iar accentul a fost pus astăzi pe evaluarea situţiei din Asia de Sud-Est.

"Dacă anul trecut am avut statut de observator, anul acesta deja am participat la nivel de ministru pentru că Majestatea Abdullah al II-lea a dorit ridicarea la nivel de ministru pebntru participarea României, arătând în felul acesta faptul că România se bucură de un statut important atât în Alianţa Nord-Atlantică, cât şi în cadrul Uniunii Europene. Inclusiv despre acest lucru am discutat, despre faptul că NATO poate şi trebuie să se implice mai mult în conturarea acestor politici de combatere a flagelului terorist. A fost o discuţie foarte bună. Am avut şi noi intervenţii atât pe securitatea cibernetică, dar şi pe modul în care România este un actor extrem de important la Marea Neagră şi despre provocările pe care le avem la Marea Neagră", a spus Mihai Fifor.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 2 Mai 2018
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste