Dezbaterile privind modificările Codului penal se reiau pe 2 mai

Comisia Specială pentru Legile justiţiei va dezbate, din 2 mai, propunerile de modificare a Codurilor penale, după ce, ieri, membrii comisiei n-au ajuns la niciun acord.

Controversele sunt legate în special de reducerea termenului pentru eliberare condiţionată, eliminarea din lista infracţiunilor a neglijenţei în serviciu şi neaplicarea confiscării extinse a bunurilor dobândite înainte de anul 2012.

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat unele dintre propunerile de amendare a Codurilor penale discutate ieri în Comisia specială pentru legile justiţiei:

"Unele dintre aceste modificări sunt necesare, fiindcă este nevoie de oarecare modernizare a legislaţiei, punere în acord cu decizii ale Curţii Constituţionale şi în unele puncte chiar cu legislaţia europeană. Alte propuneri sunt total inacceptabile; este inadmisibil ca unele modificări să fie făcute cu destinaţie pentru unele persoane care vremelnic, acum, ocupă poziţii de decizie chiar în Parlament", a spus Klaus Iohannis.

Preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Călin Popescu-Tăriceanu şi Liviu Dragnea, spun că modificarea Codurilor penale este determinată de obligativitatea României de a transpune în legislaţia internă două directive europene, precum şi de hotărârile CCR şi CEDO.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 20 Aprilie 2018
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste