Viorica Dăncilă: Pilonul II de pensii, o prioritate

Finalizarea cadrului legistativ pentru dezvoltarea Pilonul II de pensii reprezintă una din priorităţile trimestrului următor, anunţa premierul Viorica Dăncilă.

La începutul şedinţei de guvern, premierul Viorica Dăncilă a anunţat că va prezenta săptămâna viitoare raportul privind guvernarea în primul trimestru şi priorităţile pentru cel de-al doilea.

Premierul a spus că se doreşte dezvoltarea Pilonului II de pensii.

"Finalizarea cadrului legislativ privind dezvoltarea Pilonului II de pensii reprezintă una din priorităţile trimestrului următor, iar în acest sens ne vom asigura că nicio persoană nu va avea o pensie diminuată de la stat dacă contribuie la Pilonul II de pensii. Pentru a face acest lucru am format o echipă care poartă discuţii cu administratorii de pensii private şi cu asociaţiile de beneficiari de aceste pensii private pentru a crea un cadru nou, un cadru european, cu mai multă deschidere pentru economisire şi investiţii", a spus Viorica Dăncilă.

Stimularea investiţiilor publice

Guvernul a adoptat, ieri, o ordonanţă de urgenţă prin care modifică numele Comisiei Naţională de Prognoză în Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză şi extinde atribuţiile acesteia în domeniul stimulării investiţiilor publice, după cum preciza purtătorul de cuvânt, Nelu Barbu.

"Această comisie va elabora programe de dezvoltare economică şi sociale, pe termen scurt mediu şi lung, a prognozelor şi studiilor privind echilibrul macroeconomic, sectorial şi regional. De asemenea, va avea atribuţii de evaluare a impactului economic şi social al schemelor de ajutor de stat şi al proiectelor de investiţii publice dezvoltate în parteneriat public-privat. În cadrul comisiei va funcţiona în continuare Consiliul de Programare Economică şi va avea şi atribuţii extinse, cum ar fi între noile atribuţii este şi cea privind participarea la coordonarea activităţilor circumscrise procesului de adoptare a monedei euro", a spus Nelu Barbu.

Se modernizează Stadionul Giuleşti

Miniştrii au mai adoptat şi indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea Stadionului Giuleşti.

Acesta va avea o capacitate de 14.000 de locuri, dintre care 75 pentru persoanelor cu dizabilităţi.

Lucrările vor costa peste 121 de milioane de lei şi se vor face în 21 de luni.

Aderarea la zona euro

La Palatul Victoria s-a reunit şi Comisia Naţională de Fundamentare a Planului de Aderare la zona Euro.

Premierul Viorica Dăncilă a subliniat că adoptarea monedei europene reprezintă un obiectiv fundamental pentru dezvoltarea sustenabilă a României.

Participanţii au arătat că obiectivul de aderare la zona euro excede ciclul electoral şi trebuie să fie unul dintre proiectele de ţară prioritare asupra căruia este nevoie de un consens larg şi de coagularea întregii societăţi.

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat într-un mesaj că un asemenea demers consensual privind aprofundarea integrării europene este benefic României şi că îl va susţine în mod consecvent.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 13 Aprilie 2018
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste