Kovesi şi adjunctul său, audiaţi de procurorii CSM

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kövesi, şi adjunctul său, Marius Iacob, au fost audiaţi astăzi de procurorii CSM, după ce Inspecţia Judiciară a început, în ianuarie, acţiuni disciplinare în cazul lor.

În urma audierilor, nu s-a luat deocamdată nicio decizie, cei doi  fiind chemaţi din nou pe 9 mai pentru a discuta pe această temă.

Cei doi nu au făcut nicio declaraţie la ieşirea de la CSM.

La sosire, Laura Codruţa Kövesi, le-a explicat jurnaliştilor: Este o procedură care nu este publică. Vom prezenta cereri pentru administrare de probe, cereri în apărare, o să vedem decizia. Nu pot să fac alte comentarii. 

Inspecţia Judiciară îi impută, între altele, şefei DNA, manifestări care ar aduce atingere onoarei şi probităţii profesionale a magistraţilor procurori, precum şi prestigiului justiţiei, împrejurări identificate în înregistrările audio apărute în spaţiul media în luna iunie a anului trecut. Inspecţia Judiciară arată că Laura Codruţa Kövesi a folosit faţă de colegii procurori un ton superior şi agresiv, inadmisibil în raport cu standardele minimale de etică şi deontologie ale unui magistrat.

În cazul lui Marius Iacob, Inspecţia a constatat că a efectuat acte de urmărire penală fără a formula declaraţie de abţinere, deşi se afla, în mod vădit, în situaţie de incompatibilitate, transmite redactrul nostru Mădălina Verman.
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 21 Martie 2018
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste