Se discută Raportul privind activitatea șefei DNA

Secţia pentru procurori a CSM urmează să discute astăzi Raportul Inspecţiei Judiciare cu privire la săvârşirea de către procurorul-şef al DNA Laura Codruţa Kövesi şi adjunctul său Marius Iacob a unor abateri disciplinare.

UPDATE Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kövesi, a afirmat, în această dimineaţă, la sosirea la Consiliul Superior al Magistraturii, că va prezenta Secţiei de procurori a CSM cereri pentru administrare de probe şi solicitări de apărare. 

"Este o procedură care nu este publică, vom prezenta cereri pentru administrare de probe, cereri în apărare, o să vedem decizia. Nu pot să fac alte comentarii.  ealizator: Şefa DNA şi adjunctul său, Marius Iacob, au fost audiaţi de procurorii CSM după ce Inspecţia Judiciară a început, în ianuarie, acţiuni disciplinare în cazul lor. Deocamdată nu a fost dată nicio decizie. Consiliul a fixat data de 9 mai pentru a discuta din nou pe această temă", a spus Kovesi.

------------------------------------------

Inspectorii o acuză pe şefa DNA că, în cadrul unei şedinţe de lucru, a avut manifestări care aduc atingere onoarei şi probităţii profesionale a magistraţilor procurori, precum şi prestigiului justiţiei, identificate în înregistrările audio apărute în spaţiul media în luna iunie 2017.

Inspecţia a reţinut şi că Laura Kövesi s-a exprimat în sensul combaterii efectelor negative în planul imaginii şi credibilităţii instituţiei, generate de o decizie CCR, prin instrumentarea urgentă a unor dosare "cu miniştri", de impact mediatic.

În cazul lui Marius Iacob, s-a constatat de către Inspecţie că a efectuat acte de urmărire penală fără a formula declaraţie de abţinere, deşi se afla, în mod vădit, în situaţia de incompatibilitate.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 21 Martie 2018
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste