S-au deblocat angajările de judecători şi procurori

Guvernul a decis deblocarea parţială a angajărilor de judecători şi procurori.

Măsura este necesară pentru că în instanţele şi parchetele din ţară se confruntă cu un mare deficit de personal. Sunt vacante aproape 10% din numărul total de posturi, a precizat Nelu Barbu, purtătorul de cuvânt al executivului.

"Este vorba despre 100 de judecători la nivelul judecătorilor şi 60 de procurori la nivelul parchetelor de pe lângă judecătorii. Era necesară această măsură pentru a ocupa anumite posturi vacante aflate la instanţele judecătoreşti şi parchetele de pe lângă judecătorii care aveau deficit de personal pentru a se putea asigura, gestiona foarte bine resursa umană în acest domeniu. În ceea ce priveşte impactul bugetar, este acoperit de bugetul Ministerului Justiţiei şi sunt aşteptate primele efecte în a doua jumătate a anului pentru că durează până se ocupă aceste posturi", a spus Nelu Barbu.

Tot astăzi, Guvernul a aprobat principalele condiţii de acordare a sporurilor pentru condiţii speciale de muncă în justiţie.

Au fost stabiliţi 6 factori de risc, în funcţie de care salariile pot creşte de la 5 până la 15 procente, precizează redactorul RRA,  Andrei Şerban.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 15 Martie 2018
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste