Guvernul a aprobat noul formular fiscal

Guvernul a aprobat astăzi noul formular fiscal ce va înlocui şapte declaraţii pe care contribuabilii trebuie să le depună în prezent, inclusiv formularul 600.

În acest an, documentul va putea fi depus până la jumătatea lunii, spunea premierul Viorica Dăncilă la începutul şedinţei de guvern.

Ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici, a explicat că s-a avut în vedere şi o serie de măsuri tranzitorii, pentru că e vorba de situaţii diferite, în funcţie de documentele care au fost obligatorii până acum şi care au fost sau nu depuse deja.

"Dacă informaţiile deja depuse există la nivelul Fiscului nu va mai fi nevoie ca acel contribuabil să depună încă o dată declaraţia unică, dar putem avea exemple precum depunerea formularului 600 doar pentru partea de contribuţii, neexistând încă depus la nivelul Fiscului declaraţia pentru partea de venit. Automat, în această situaţie, cel care a depus deja acest formular 600 trebuie să depună şi declaraţia unică pentru a şti care sunt veniturile sale pentru anul în curs şi pentru anul anterior. Deci sunt situaţii de la caz la caz, dar noi am mers pe principiul ca ceea ce deja există la nivelul ANAF-ului ca şi informaţie să nu fie solicitată încă o dată unui contribuabil", a spus Eugen Teodorovici.

Formularul fiscal unic vizează închiderea fiscală a anului anterior şi estimarea veniturilor din anul în curs, iar guvernul vrea ca depunerea să se facă şi prin mijloace electronice, pentru scurtarea timpilor de procesare a declaraţiilor şi a celui de plată, transmite redactorul RRA, Andrei Serban.
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 15 Martie 2018
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste