Proteste la Guvern împotriva diminuării indemnizaţiei de creştere a copilului

Zeci de femei au protestat ieri în faţa sediului Guvernului faţă de diminuarea indemnizaţiei de creştere a copilului.

Transferul contribuţiilor de la angajator la angajat a dus la diminuarea indemnizaţiei de creştere a copilului, reclamă mamele.

Zeci de femei au protestat ieri în faţa sediului Guvernului faţă de această măsură.

"Sunt afectate nu numai mămicile aflate în prenatal, cât orice alte persoane aflate în concediu medical. Şi nu este corect. Ne-am bazat pe nişte venituri când am făcut aceşti copii.

Cred că este foarte important în primul rând lumea să conştientizeze doar asupra viitoarelor mămici cu un statut vehiculat şi că este vorba despre absolut orice persoană care va avea nevoie de suportul statului într-un moment de criză. Ne pare rău că ne îmbolnăvim, ne pare rău că vrem să facem copii, dar până la urmă sper că şi lor le pare rău că ne pun în situaţia asta", au spus protestatarele.

Ministrul de finanţe, Eugen Teodorovici, afirma în urmă cu câteva zile într-o intervenţie la un post de televiziune că săptămâna aceasta va fi adoptată o ordonanţă de urgenţă pentru corectarea situaţiei.

"Proiectul de act normativ prevede următorul lucru, cei care sunt deja în concedii medicale sau cei care vor intra în astfel de concedii, din motive obiective desigur, dacă vor fi diferenţe, atunci se va plafona obligaţia de plată la nivelul anului trecut, astfel încât nimeni să nu piardă. Mai mult, de la 1 ianuarie până la apariţia actului normativ pentru ca oamenii să îşi primească ceea ce poate au avut ca minus în această perioadă se vor putea face /.../ rectificative, astfel încât oamenii să îşi primească acei bani înapoi", a spus Eugen Teodorovici.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 19 Februarie 2018
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste