Secretarii de stat şi şefii de instituţii, evaluaţi în Comitetul Executiv al PSD

135 de secretari de stat şi peste 200 de şefi de instituţii, mulţi aflaţi în funcţie din perioada în care guvernul era condus de Sorin Grindeanu, vor fi evaluaţi astăzi, în cadrul Comitetului Executiv Naţional al partidului.

UPDATE Comitetul Executiv Naţional al PSD este în desfăşurare la această oră.

Este de aşteptat ca liderii social-democraţi să anunţe la final o decizie politică în legătură cu scandalul provocat de acuzaţiile la adresa DNA.

Este vorba despre  înființarea  unei comisii parlamentare de anchetă, care să investigheze modul cum relaţionează unele instituţii ale statului, precum şi activitatea SPP.

De altfel, liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat cu puţin timp în urmă că împreună cu liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, au decis ca mâine să propună Birourilor Permanente reunite ale Parlamentului înfiinţarea acestei comisii.

----------------------------------------------------

La ultimul Comitet Executiv Naţional al PSD, liderul social-democrat, Liviu Dragnea, spunea că îşi doreşte modificarea legislaţiei, astfel încât secretarii de stat să nu mai fie numiţi de către şeful executivului, ci direct de către miniştri cu acordul premierului.

Argumentul preşedintelui PSD a fost că fiecare ministru este responsabil pentru activitatea din domeniul pe care îl gestionează.

Reuniunea social-democraţilor se desfăşoară în contextul în care au apărut acuzaţii privind activitatea Direcţiei Naţionale Anticorupţie din partea fostului deputat PSD Vlad Cosma.

Acesta a susţinut, inclusiv prin înregistrări făcute publice, că procurorii anticorupţie de la DNA Ploieşti ar fi încercat să facă dosare în cazul unor politicieni şi oameni de afaceri pe baza unor probe fabricate.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat la începutul săptămânii că este nevoie de o anchetă serioasă şi că trebuie luate măsuri rapid pentru ca astfel de practici să nu se mai întâmple în România.

La rândul său, vicepremierul Paul Stănescu spunea că se va lua o decizie politică astăzi în Comitetul Executiv Naţional al PSD pe această temă.

Este posibil ca social-democraţi să îşî exprime susţinerea pentru înfiinţarea unei comisii parlamentare care să investigheze activitatea Serviciului de Protecţie şi Pază şi modul cum relaţionează unele instituţii ale statului.
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 14 Februarie 2018
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste