Olguța Vasilescu: Nu există scăderi semnificative ale veniturilor angajaţilor la stat

Ministrul Muncii a prezentat toate măsurile luate de guvern în 2017 de creştere a salariilor şi pensiilor, subliniind că nu există scăderi semnificative ale veniturilor angajaţilor la stat.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a susţinut astăzi o declaraţie de presă pe tema evoluţiei salariilor, după aplicarea Legii salarizării unitare şi a trecerii contribuţiilor de la angajator la angajat.

Ea a prezentat toate măsurile luate de guvern în 2017 de creştere a salariilor şi pensiilor, subliniind că nu există scăderi semnificative ale veniturilor angajaţilor la stat, aşa cum susţin liderii de sindicat.

Lia Olguţa Vasilescu a precizat că a fost nevoie de ajustări salariale, pentru că existau disfuncţionalităţi majore, în sensul că pentru aceleaşi funcţii şi atribuţii funcţionarii aveau salarii diferite.

Ea mai spus că se ştia încă de anul trecut că salariile a 3 la sută dintre bugetarii cu salarii mari vor scădea de la 1 ianuarie.

Ministrul Muncii a anunţat, de asemenea, că o ordonanţă de urgenţă care vizează angajaţii part-time, în cazul cărora exista riscul ca venitul obţinut să nu poată acoperi contribuţiile sociale, va fi dezbătută în următoarea şedinţă de guvern.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 6 Februarie 2018
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste