PNL anunță o moțiune simplă împotriva ministrului Lia Olguţa Vasilescu

Liberalii susțin că, în urma modificărilor aduse Legii salarizării unitare şi a transferului contribuţiilor de la angajator la angajat, veniturile anumitor categorii de bugetari se vor reduce.

PNL intenţionează să depună, cel mai probabil săptămâna viitoare, o moţiune simplă împotriva ministrului muncii, Lia Olguţa Vasilescu, pe tema sistemului de salarizare.

Deputatul liberal, Mara Calista, a afirmat că, în urma modificărilor aduse Legii salarizării unitare şi a transferului contribuţiilor de la angajator la angajat, veniturile anumitor categorii de bugetari se vor reduce.

"Pentru că nu a făcut nimeni un studiu de impact în ceea ce înseamnă transferul contribuţiilor din sarcina angajatorului în sarcina angajatului şi de aceea ne aflăm în această situaţie, în care de fapt acele creşteri promise în programul de guvernare, cu mare onor şi cu mare responsabilitate, susţinute de doamna ministru Lia Olguţa Vasilescu, dar şi de către Liviu Dragnea, vedem că de fapt la 1 ianuarie, şi vom mai vedea câteva exemple, pentru că sunt categorii care îşi vor lua salariile ori astăzi, ori pe data de 10 a lunii, vom vedea că sunt de fapt numai scăderi, iar tot programul de guvernare a fost conturat pe o mare minciună gogonată a creşterii salariilor în România", a spus Mara Calista.

Liberalii iau în calcul şi depunerea unei moţiuni simple împotriva ministrului educaţiei, Valentin Popa.

În perioada următoare, PNL va face o analiză cu privire la măsurile de închidere a unor şcoli şi de reducere a bugetului pentru altele, cu aproape 20 la sută, pentru a fi asigurate creşterile salariale.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 6 Februarie 2018
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste