Fifor: 2018, anul dedicat înzestrării Forţelor Navale Române

Ministrul Apărării va prezenta miercuri, în ședința de Guvern, un proiect referitor la cele 4 corvete multifuncţionale.

2018 va fi anul dedicat înzestrării Forţelor Navale Române, a anunţat, la Constanţa, ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, care a precizat că miercuri, în şedinţa de guvern, va fi prezentat proiectul referitor la cele 4 corvete multifuncţionale.

Contractul ar putea fi semnat până la sfâşitul anului, iar corvetele ar urma să fie produse într-un şantier din România.

Autorităţile vor moderniza şi cele două fregate, Ferdinand şi Regina Maria şi tot în acest an ar putea începe şi programul de dotare a Marinei cu rachete antinavă.

Mihai Fifor a mai spus că pe plan mediu şi lung, România intenţionează să construiască în şantiere din ţară trei submarine.

"Un alt program major de înzestrare pe care noi dorim să-l prezentam în CSAT şi în Parlamentul României pentru a obţine aprobările necesare. Ştiu că pare un proiect extrem de ambiţios, dar eu vă spun că este un proiect perfect realizabil şi putem face lucrul acesta într-un şantier naval românesc, aşa cum putem construi şi orice alt tip de navă. Ideea este că suntem în faza în care stabilim parametrii tehnici pentru acest tip de submarin", a spus Mihai Fifor.

România are un singur submarin, construit în fosta Uniune Sovietică.

Din 1996 acesta nu a mai navigat, însă are echipaj aproape complet.

Viceamiralul Alexandru Mîrşu, şeful Statului Major al Forţelor Navale, a declarat că România are nevoie de o Marină puternică şi bine înzestrată, în condiţiile în care Rusia şi-a sporit prezenţa la Marea Neagră.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 2 Februarie 2018
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste