Guvernul Viorica Dăncilă, votat de Parlament

Guvernul Viorica Dăncilă a primit votul de învestitură al Parlamentului.

UPDATE După votul de învestitură, miniștrii Guvernului Dăncilă au depus jurământul de învestitură la Palatul Cotroceni.

Anterior, Guvernul a primit votul de învesitură al Parlamentului.

Din totalul de 429 de parlamentari prezenți, 282 au votat pentru Guvernul Dăncilă, 136 împotrivă și s-a înregistrat o abținere.

Votul a fost secret cu bile.

Astfel, Guvernul Dăncilă a fost validat de Parlament, întrunit în ședință extraordinară.

Cabinetul Dăncilă  va avea patru vicepremieri : Paul Stănescu (PSD), Ana Birchall (PSD), Graţiela Gavrilescu (ALDE) şi Viorel Ştefan (PSD) fără portofoliu.

Atribuţiile Ministerului Consultării Publice şi Dialogului Social vor fi preluate de alte structuri ale Executivului.

Vezi cine sunt miniștrii cabinetului Dăncilă

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, declara, la învestirea Guvernului,  că investiţiile reprezintă o necesitate vitală pentru România, iar în acest sens, spunea el, un pachet legislativ este deja finalizat.

Miniştrii propuşi au experienţă în atragerea fondurilor europene, explica Liviu Dragnea, iar guvernul are ca obiectiv îndeplinirea tuturor măsurilor prevăzute în programul de guvernare.

"Am încredere în abilitatea ei de a dialoga şi poate este cea mai importantă persoană care să poată reface punţile rupte între guvern şi opoziţie, între guvern şi alte instituţii, care înţeleg mai greu care este matca lor constituţională. Cu un guvern puternic în spate, compus din oameni buni şi cu putere de muncă, cu un sprijin parlamentar hotărât, sunt convins că această doamnă va atinge toate ţintele programului de guvernare", a declarat Dragnea.

Toţi reprezentanţii opoziţiei au anunţat că vor vota împotriva programului de guvernare şi a cabinetului condus de Viorica Dăncilă.

Liderul USR, Dan Barna, explica faptul că este singurul lucru normal pe care opoziţia îl poate face în această situaţie ridicolă, în care guvernele se schimbă într-un ritm accelerat.

Dan Barna acuza puterea că a împărţit populaţia în două tabere din cauza legilor justiţiei şi mai menţiona că, în ultimul an, numărul firmelor care au intrat în insolvenţă a crescut foarte mult.

"Am tot respectul pentru dna Dăncilă, dar nu cred că cineva în această sală sau cineva din această ţară nu înţelege cine va fi adevăratul premier al României. La finalul zilei, cu voturile dvs, domnilor şi doamnelor din majoritate, Liviu Dragnea va prelua controlul, de data aceasta în mod direct, a Guvernului României. România va fi în situaţia extrem de periculoasă ca două dintre puterile în stat, parlamentul şi guvernul, să se afle sub controlul şi voinţa discreţionară a unui singur om. Subliniez: un om, şi nu un partid", a spus Dan Barna.

UDMR a anunţat în plenul parlamentului, prin vocea preşedintelui Kelemem Hunor, că mai acordă o şansă coaliţiei PSD-ALDE şi votează în favoarea noului guvern.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 29 Ianuarie 2018
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste