Guvernul dă drumul la programul privind cumpărarea de mașini noi

Guvernul a adoptat normele metodologice pentru aplicarea programului de înnoire a parcului auto.

Premierul interimar, Mihai Fifor, a dat de înţeles că este ultima şedinţă a cabinetului sub conducerea lui, estimând că de săptămâna viitoare îşi va intra în atribuţii noul Executiv.

Executivul a completat, în ședința de ieri normele de aplicare a ordonanţei de urgenţă referitoare la programul guvernamental de stimulare a cumpărării de autoturisme noi.

Astfel, plafonul garanţiilor care pot fi emise va fi de 10 milioane de lei.

Prin acest program, persoanele fizice pot achiziţiona un singur autoturism nou, produs în spaţiul intracomunitar sau provenit din import şi care îndeplineşte cerinţele minime ale standardului euro 5.

Pe de altă parte, angajaţii din ministerele dezvoltării şi agriculturii care gestionează proiecte pe fonduri europene vor beneficia din luna ianuarie de o majorare salarială de până la 35 de procente.

Procentul de majorare va fi acordat în funcţie de rezultatele profesional.

Sprijin pentru învățământul în limba română din Ucraina

Cei mai buni o mie de elevi de etnie română din Ucraina vor primi din partea statului român burse de studiu în valoare de 200 de lei lunar.

Totodată, prin hotărârea adoptată astăzi de executiv, 300 de cadre didactice din şcolile româneşti din Ucraina vor putea efectua stagii de specializare la universităţile Babeş Bolyay din Cluj, Ştefan cel Mare dion Suceava, Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, dar şi în cadrul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 26 Ianuarie 2018
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste