250 de utilaje, pregătite pentru deszăpezire în București

În capitală, 250 de utilaje de deszăpezire sunt gata să intervină, începând din această seară, pe arterele importante.

Primarul general le-a cerut, astăzi, primarilor de sectoare, operatorilor de salubritate, administratorilor de clădiri şi cetăţenilor să cureţe zăpada din locurile publice, astfel încât activitatea cotidiană să nu fie pertubată.

"Aşa cum s-a acţionat şi aseară, trebuie şi mai energic, şi mai bine pregătit, atât cu utilaje, cât şi cu resurse umane, să acţionăm şi în această seară, astfel încât mâine dimineaţă, fiind luni, încep şi şcolile, nu trebuie să fie nimeni afectat de condiţiile meteo, de stratul de zăpadă care se depune. Solicit încă o dată tuturor operatorilor de salubritate care au contracte cu primăriile de sectoare să acţioneze cu seriozitate şi în această seară, aşa cum au făcut-o noaptea trecută, inclusiv cu tratamente de prevenţie şi sper să nu mai fie cazul de această dată ca săptămâna trecută, când nu mi-a făcut plăcere, dar a trebuit să constatăm că din nefericire unii dintre operatori nu şi-au făcut datoria conform planului nostru pe care ni l-am asumat, şi a fost nevoie ca Poliţia Locală să aplice sancţiuni", a spus Gabriela Firea.

Primarul general al capitalei a mai anunţat că 700 de persoane fără adăpost vor fi cazate în spaţiile amenajate de primărie şi vor primi îngrijirile necesare dacă temperaturile scad foarte mult.

De asemenea, bucureştenii au la dispoziţie numărul de telefon gratuit 0.800.800.868 unde pot fi sesizate eventalele probleme generate de vremea rea.

Vreme rea în România

Meteorologii anunţă vreme rea pentru regiunile Dobrogea, Banat, Crişana, sudul Olteniei, precum şi sudul şi estul Munteniei.

Din această după-amiază, de la ora 16:00, până mâine seară, la ora 22:00, precipitaţiile se vor extinde treptat, începând cu regiunile vestice, şi vor cuprinde cea mai mare parte a ţării.

În jumătatea de sud a ţării şi în zona montană se vor cumula cantităţi de apă de 10-15 l/mp şi izolat, îndeosebi în Dobrogea, 30-35 l/mp.

La noapte vor predomina ploile şi precipitaţiile mixte, iar mâine în sud şi sud-est vor fi mai ales ninsori şi se va depune un strat nou de zăpadă. Vântul va avea intensificări în vestul şi sudul teritoriului, cu viteze de 45-55 km/h, iar pe crestele montane, 60-70 km/h, spulberând zăpada.

Meteorologii au emis şi un cod galben de ninsori, valabil de diseară de la ora 20:00 până mâine dimineaţă la ora 11:00.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 21 Ianuarie 2018
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste