România solicită Ungariei măsuri de securitate pentru Ambasada de la Budapesta

România îi va solicita Ungariei să asigure măsuri de securitate pentru Ambasada română de la Budapesta, declară Teodor Meleşcanu.

Ministrul de externe, Teodor Meleşcanu spune că România îi va solicita Ungariei să asigure măsuri de securitate pentru Ambasada română de la Budapesta şi că Bucureştiul doreşte continuarea dialogului româno-maghiar, care a avut o evoluţie pozitivă în ultimul timp.

Reacţia şefului diplomaţiei române vine după incidentul din noaptea de 12 spre 13 ianuarie de la Budapesta, când stema de pe sediul Ambasadei României a fost acoperită cu steagul secuiesc de membri ai Mişcării Celor 64 de Comitate.

"Înţelegem dreptul tuturor oamenilor din ţările Uniunii Europene să-şi exprime opiniile, însă în acelaşi timp vom solicita adoptarea unor măsuri de securitate care să corespundă prevederilor Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice din 1961, astfel încât activitatea ambasadei să nu fie perturbată în niciun fel. Din punctul nostru de vedere, există toată dorinţă ca dialogul să meargă în continuare pe trendul ascendent pe care l-am înregistrat", a spus Teodor Meleşcanu.

Ministerul de Externe a condamnat, astăzi, incidentul de la Ambasada României la Budapesta şi a afirmat că săvârşirea unor asemenea acte de către anumite persoane sau organizaţii, inclusiv cu programe revizioniste, este complet inacceptabilă şi contravine spiritului şi prevederilor Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 15 Ianuarie 2018
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste