Laura Codruţa Kövesi, cercetată disciplinar

Laurei Codruţa Kövesi i se impută, printre altele, manifestări de natură a aduce atingere onoarei şi probităţii profesionale a magistraţilor procurori, precum şi prestigiului justiţiei.

Şefa DNA, Laura Codruţa Kövesi, va fi cercetată disciplinar de către Secţia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după ce Inspecţia Judiciară a formulat o acţiune împotriva ei, pentru săvârşirea de abateri displinare.

Aceeaşi măsură s-a luat şi în cazul lui Marius Iacob, procuror şef adjunct al DNA , transmite redactorul RRA,  Mădălina Verman.

Laurei Codruţa Kövesi i se impută, printre altele, manifestări de natură a aduce atingere onoarei şi probităţii profesionale a magistraţilor procurori, precum şi prestigiului justiţiei, împrejurări identificate în înregistrările audio apărute în spaţiul media în 18 iunie 2017.

Inspecţia Judiciară arată că procurorul şef al DNA a folosit faţă de colegii procurori un ton superior şi agresiv, inadmisibil în raport cu standardele minimale de etică şi deontologie ale unui magistrat.

În cazul lui Marius Iacob, Inspecţia Judiciară a constatat că a efectuat acte de urmărire penală fără a formula declaraţie de abţinere, deşi se afla, în mod vădit, în situaţie de incompatibilitate.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 12 Ianuarie 2018
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste