Cererea de arestare preventivă a lui Radu Mazăre, la un pas de judecare

Radu Mazăre este judecat în şapte dosare penale, iar anul trecut DNA a început cercetări pe numele său în alte patru cazuri de corupţie.

La instanţa supremă s-ar putea judeca, astăzi, cererea DNA de arestare preventivă a fostului primar din Constanţa Radu Mazăre.

La sfârşitul anului trecut, el a fugit în Madagascar, pentru a scăpa de răspunderea penală în numeroasele dosare de corupţie în care este personaj principal, spun procurorii anticorupţie.

Radu Mazăre este judecat în şapte dosare penale, iar anul trecut DNA a început cercetări pe numele său în alte patru cazuri de corupţie.

Astăzi, Înalta Curte ar putea emite un mandat de arestare în lipsă pe numele fostului primar, pentru că a încălcat una dintre condiţiile principale stabilite pentru judecarea în libertatea.

Procurorii DNA spun că el a fugit în Madagascar pentru a scăpa de judecată şi de răspunderea penală.

Deşi nu avea interdicţia să plece din ţară, el era obligat să anunţe poliţia despre deplasările sale şi să se prezinte la secţie o dată pe săptămână.

În Madagascar, Radu Mazăre a petrecut mai multe vacanţe şi, de câţiva ani, a făcut şi investiţii: a construit o mică staţiune aflată pe malul Oceanului Indian, destinată practicării sporturilor nautice.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 10 Ianuarie 2018
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste