Ce modificări fiscale intră în vigoare de la 1 ianuarie 2018

Ministerul Finanţelor speră ca, prin modificările fiscale, să reducă evaziunea fiscală şi să aducă mai mulţi bani la buget.

De la 1 ianuarie au intrat în vigoare pe lângă transferul contribuţiilor sociale de la angajatori la salariaţi şi alte modificări fiscale care privesc mai ales companiile.

Astfel, Ministerul Finanţelor speră să reducă evaziunea fiscală şi să aducă mai mulţi bani la buget.

"Legat pe impozitul pe venitul microîntreprinderii se modifică limita de la 500 de mii de euro la un milion de euro, deci vor fi plătitor de impozit pe venituri microîntreprinderi toate societăţile care la 31 decembrie 2017 au o cifră de afaceri sub un milion de euro, la cursul de la 31.12.2017. Organele fiscale vor putea refuza deducerea TVA doar dacă demonstrează că agentul economic ştia sau trebuia să ştie că operaţiunea respectivă a fost implicată într-o fraudă în /.../ de lanţul de livrări sau prestări servicii. Legat de accize, se confiscă cisternele, recipientele, utilizate în transportul produselor accizabile, în cazul deţinerii în afara antrepozitului fiscal", spune Alexandru Tamba, doctor economie.

Începând de anul acesta, mai multe declaraţii fiscale importante pot fi depuse şi în format electronic, potrivit corespondentului RRA, Adrian Lungu.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 3 Ianuarie 2018
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste