Dezbateri ale Comisiilor de buget-finanţe pentru aplicarea unor măsuri în domeniul fiscal

Comisiile reunite de buget-finanţe au început în această după-amiază dezbaterile pe marginea bugetelor defalcate ale principalelor instituţii publice pentru anul viitor.

Anterior, parlamentarii au dezbătut pe articole proiectul legii bugetului de stat pe 2018.

Aproape niciun amendament al opoziţiei nu a fost adoptat.

Majoritatea amendamentelor au fost respinse, printre acestea şi propuneri ale opoziţiei de prorogare a aplicării anumitor măsuri recent adoptate în domeniul fiscal.

Vicepreşedintele Comisiei buget-finanţe a Camerei Deputaţilor, Bogdan Huţucă, din partea PNL: E vorba de prorogarea până la data de 31 decembrie 2019 a aplicării cadrului legal privind transferul contribuţiilor. Măsura este necesară implementării programului de guvernare 2017-2020 privind creşterea reală a salariilor în sectorul public, potrivit Legii 153 pe 2017.

Alte propuneri ale opoziţiei se refereau la prorogarea introducerii plăţii defalcate a TVA, a modificărilor legate de impozitarea persoanelor cu handicap sau am persoanelor cu venituri din activităţi independente, dar şi la creşterea la 6% a contribuţiilor către Pilonul II de Pensii.

Printre amendamentele adoptate s-au numărat mai multe referitoare la personalul clerical.

Preşedintele Comisie buget-finanţe din Senat, reprezentantul PSD, Eugen Teodorovici: Este vorba doar de o diferenţă de abordare între personalul clerical din cadrul Bisericii Ortodoxe Române. Cei care sunt în România au un anumit nivel de salarizare, cei care sunt în afara graniţelor ţării, în speţă cei din Republica Moldova, desigur, mult mai jos.

Amendamentul a fost votat în unanimitate. Reprezentanţii USR au mai propus o serie de amendamente pentru anularea unor transferuri din buget către companii sau instituţii de stat cu datorii, însă toate au fost de asemenea respinse.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 13 Decembrie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste