Deputaţii dezbat statutul judecătorilor şi procurorilor

Şedinţa Camerei Deputaţilor iscă tensiuni între putere şi opoziţie.

Camera Deputaţilor a început dezbaterea pe articole a iniţiativei de modificare a statutului judecătorilor şi procurorilor, după ce au fost respinse toate solicitările partidelor din opoziţie de amânare a discuţiilor.

Şedinţa nu este însă una lipsită de tensiuni.

Au fost aprobate, până la această oră, 17 din cele 100 de articole; între altele, cel care introduce controlul ierarhic superior, inclusiv din partea ministrului justiţiei, dar şi cel care prevede că magistraţii nu pot fi colaboratori ai serviciilor secrete.

Nici amendamentele admise şi nici măcar cele respinse nu au mai fost argumentate în plen, ele fiind doar supuse la vot.

Cu toate acestea, dezbaterile durează deoarece există peste 700 de amendamente.

Dacă în prima parte a zilei opoziţia a apelat la intervenţii pe procedură pentru a întârzia începerea dezbaterillor, de câteva minute asistăm la un protesd ad-hoc al deputaţilor USR, care au înconjurat tribuna de la care se ia cuvântul în plenul Camerei Deputaţilor şi afişează pancarte pe care scrie "Hoţii".

Preşedintele de şedinţă, deputatul PSD Gabriel Vlase, a atras atenţia că nu este un comportament potrivit unor parlamentari şi continuă dezbaterile.

Liberalii nu s-au alăturat acestui protest şi au anunţat pe hol că vor apela la alte căi de atac, precum sesizarea Curţii Constituţionale.

S-a ajuns la astfel de acţiuni după ce solicitările opoziţiei de sistare a şedinţei în plen sau de scoatere de pe ordinea de zi a proiectului privind statutul magistraţilor au fost respinse.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 6 Decembrie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste