Primăria a renunțat la organizarea Târgului de Crăciun în Piața Victoriei

Primarul general, Gabriela Firea, a luat decizia mutării Târgului de Crăciun din Piața Victoriei, după ce mai mai mulţi protestatari au demontat structura metalică a scenei.

Primăria Capitalei nu mai organizează un târg de Crăciun în Piaţa Victoriei, loc devenit centrul protestelor antiguvernamentale şi pentru susţinerea luptei anticorupţie.

Primarul general Gabriela Firea a luat această decizie, după ce, ieri, mai mulţi protestatari au demontat structura metalică a scenei, ce trebuia amplasată în piaţă şi i-au împiedicat pe cei angajaţi de municipalitate să amenajeze târgul.

Ea a ameninţat ca va face plângeri penale împotriva celor care au încălcat legea.

De asemenea, a vorbit despre anarhie şi a apreciat că instituţii centrale ale statului nu şi-ar fi făcut datoria pentru apărarea Constituţiei şi a legilor ţării.

Anterior, manifestanţii s-au îmbrâncit cu jandarmii şi trei dintre ei au fost amendaţi cu 7.000 de lei.

Jandarmeria spune că oamenii legii au intervenit după ce unul dintre protestatari ar fi agresat o persoană în vârstă.

Manifestanţii, care se adunaseră în piaţă încă de la primele ore ale dimineţii, i-au declarat reporterului RRA, Felicia Mocanu, motivul pentru care protestau.

"Ăsta era singurul loc care ne-a rămas şi nouă. Să intre aici este de neconceput.

"Este o provocare din partea doamnei primar amplasarea acestui târg aici. Acest protest nu se va termina până când cei penali, aflaţi în fruntea statului, nu vor răspunde în faţa justiţiei".

Reporter: Pentru ce protestaţi?

"Pentru că această piaţă este dintotdeauna o piaţă pentru revendicarea nemulţumirilor", au spus protestatarii.

Ulterior, ministrul de interne, Carmen Dan, a comunicat că a dispus verificări cu privire la modul în care structurile subordonate instituţiei pe care o conduce şi-au îndeplinit atribuţiile.

Potrivit unui comunicat de presă, Carmen Dan o asigură pe Gabriela Firea - primarul general al Capitalei, de întreg sprijinul Ministerului de Interne şi de întreaga disponibilitate a instituţiei în scopul continuării activităţilor în interes public şi pentru menţinerea siguranţei cetăţeanului.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 3 Decembrie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste