Modificarea legilor justiției și OUG privind contribuțiile, pe agenda Parlamentului

Proiectul de lege privind statutul judecătorilor şi procurorilor va fi depus la Camera Deputaţilor pentru a fi introdus pe agenda şedinţei în plen. Senatorii vor discuta trecerea contribuțiilor la angajat.

La Parlament se anunţă un program încărcat săptămâna viitoare.

Ar urma să ajungă în plen prima modificare a celor trei legi ale justiţiei şi ordonanţa de urgenţă privind trecerea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat.

Senatorii şi deputaţii vor să accelereze adoptarea acestor proiecte, având în vedere că urmează să ajungă în Legislativ proiectul bugetului de stat pe 2018.

Proiectul de lege privind statutul judecătorilor şi procurorilor va fi depus la Camera Deputaţilor pentru a fi introdus pe agenda şedinţei în plen, iar comisia parlamentară specială îşi continuă activitatea cu dezbaterea celorlalte două proiecte, prin care se modifică legile justiţiei.

Este vorba despre cele care vizează organizarea judiciară şi Consiliul Superior al Magistraturii.

Tot la Camera Deputaţilor ar urma să ajungă în plen şi ordonanţa privind plata defalcată a TVA.

O altă ordonanţă a Guvernului, cea privind trecerea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, a primit deja raport favorabil din partea comisiei de specialitate şi va ajunge în plenul Senatului.

Şi în acest caz există modificări faţă de forma înaintată de către Guvern.

Firmele cu un capital social de minim 45 de mii de lei şi cu cel puţin doi angajaţi vor putea opta între impozitul pe profit şi impozitul pe cifra de afaceri.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 3 Decembrie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste