Dispute în Piaţa Victoriei pe decizia organizării unui târg de Crăciun

Protestatarii s-au îmbrâncit cu jandarmii în Piața Victoriei şi mai multe persoane au fost ridicate şi duse la o secţie de Poliţie.

UPDATE Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, renunţă la organizarea Festivalului de Colinde şi a Târgului de Crăciun în Piaţa Victoriei, urmând să le mute într-oun alt loc, ca urmare a incidentelor de astăzi, din faţa Guvernului.

Gabriela Firea afirmă, într-un comunicat de presă, că dacă astăzi municipalitatea a fost împiedicată să organizeze legal un eveniment într-un spaţiu public, de protestatari care i-au agresat fizic şi verbal pe oamenii legii, acelaşi lucru se poate întâmpla şi la alte instituţii publice.

Ea a mai precizat că aceia care au încălcat legea vor răspunde atât civil, cât şi penal.

Echipamentele care fuseseră aduse deja în Piaţa Victoriei au fost strânse şi încărcate în camioane.

Decizia Primăriei Capitalei de a organiza un târg de Crăciun în Piaţa Victoriei a generat, astăzi, dispute între angajaţii municipalităţii, veniţi să instaleze echipamentele, şi câţiva protestatari aflaţi în zonă, unde se desfăşoară, încă de la începutul anului, mitinguri antiguvernamentale.

Protestatarii s-au îmbrâncit cu jandarmii şi mai multe persoane au fost ridicate şi duse la o secţie de Poliţie.

Felicia Mocanu, reporter RRA, transmite din Piața Victoriei

La această oră (13.00), în Piaţa Victoriei au mai rămas aproximativ 30 de persoane.

În momentul de faţă, protestatarii s-au mai liniştit, după ce, cu o oră în urmă, au fost duşi către secţia de poliţie trei dintre ei, acuzând iniţial scene de violenţă, dar acum, ei s-au calmat şi spun că nu sunt de acord cu ceea ce urmează să se întâmple în Piaţa Victoriei, adică amplasarea acestui târg de Crăciun nu îi va împiedica pe ei să iasă la proteste.

Aceştia au spus că era singurul loc Piaţa Victoriei în care ei ar putea protesta şi contestă ridicarea acestui târg de Crăciun, în condiţiile în care în Bucureşti mai sunt alte opt târguri deschise.

Sosite la faţa locului, cu câteva ore în urmă, erau prezente şi echipele care trebuiau să monteze schelele pentru acest târg.

În momentul de faţă, aceste echipe de muncitori s-au retras, nu mai sunt aici.

Am stat de vorbă mai devreme cu protestatarii şi iată ce ne-au spus despre tot ceea ce se întâmplă în Piaţa Victoriei.

Ăsta era singurul loc care ne-a rămas şi nouă. Să intre aici este de neconceput.

Reporter: Nu sunteţi de acord cu deschiderea Târgului de Crăciun aici?

Nu, ăsta este locul nostru, al celor care protestăm. Măcar atât mai avem dreptul să facem şi pentru asta am venit acum aici.

Este o provocare din partea doamnei primar amplasarea acestui târg aici. A dorit să se termine cu acest protest. Acest protest nu se va termian până când cei penali aflaţi în fruntea statului nu vor răspunde în faţa justiţiei. Legile sunt făcute pentru toţi în această ară.

Reporter: Pentru ce protestaţi?

Pentru că această piaţă este, dintotdeauna, o piaţă pentru revendicarea nemulţumirilor.

În momentul de faţă, în Piaţa Victoriei se mai află jandarmii, dar şi Poliţia Rutieră.

Reprezentanţi ai Poliţiei Rutiere spun că, în zona Piaţa Victoriei, circulaţia se desfăşoară fără niciun fel de probleme şi nu există posibilitatea de a întrerupe circulaţia pe anumite bulevarde din jurul Pieţei Victoriei.

Premierul Mihai Tudose declara, zilele trecute, că nu i se pare o idee bună amplasarea unui târg de Crăciun în Piaţa Victoriei.

Primarul Gabriela Firea şi-a argumentat, însă, decizia prin faptul că, în opinia sa, accentul trebuie pus pe lucrurile care ne unesc, şi nu pe cele care ne dezbină.

Gabriela Firea a respins acuzaţiile potrivit cărora ar încerca să blocheze manifestaţiile şi a făcut apel la spiritul Crăciunului, care ar trebui să prevaleze în aceste zile.

Târgul ar urma să fie deschis pe 5 decembrie.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 2 Decembrie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste