Şedinţe tensionate în Parlament

Şedinţe tensionate în Parlament după comunicatul comun al preşedinţilor celor două Camere, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu.

Şedinţe tensionate astăzi la Parlament după comunicatul comun al preşedinţilor celor două Camere, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, ca reacţie la poziţia Departamentului de Stat american privind modificarea legilor justiţiei.

Opoziţia este foarte nemulţumită de conţinutul comunicatului şi de faptul că cei doi au vorbit în numele Parlamentului fără să îi consulte pe senatori şi deputaţi.

Reprezentanţii PNL, USR şi PMP au cerut explicaţii de la liderul PSD, Liviu Dragnea şi, pentru că acesta nu a venit în plen, s-au dus în faţa biroului său de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Senatorii nu au mai lucrat în şedinţa de plen întrucât ea s-a suspendat din lipsă de cvorum.

Parlamentarii PMP şi USR au părăsit sala în semn de protest faţă de poziţia comună exprimată de preşedinţii celor două camere, în timp ce PNL a susţinut că plenul reunit al parlamentului ar trebui să dezbată declaraţia respectivă.

Reprezentanţii PSD spuneau că nu se feresc de dezbateri şi că sunt de acord cu o astfel de discuţie, cât timp există o propunere concretă de declaraţie a legislativului.

Atât la Senat, cât şi la Camera Deputaţilor, parlamentarii PNL, USR şi PMP au respins declaraţia comună a celor doi preşedinţi de camere, precizând că s-a comis un abuz şi că se delimitează de mesajul transmis. În opinia lor, demersul celor doi lideri reprezintă o faptă gravă pentru că au vorbit în numele parlamentului fără să-i consulte pe senatori şi deputaţi.

PNL a cerut din nou demisia preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, iar USR ia în calcul depunerea unei plângeri penale împotriva preşedintelui Camerei.

O delegaţie a USR a discutat cu Liviu Dragnea mai bine de o jumătate de oră în biroul său despre situaţia creată. Până în acest moment, nici Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu nu au făcut declaraţii pe acest subiect.
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 29 Noiembrie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste