PNL contestă la CCR Ordonanţa de Urgenţă privind Pilonul II de pensii

Potrivit PNL, actul normativ prin care este diminuată contribuţia la Pilonul II de pensii, încalcă prevederile constituţionale referitoare la dreptul de proprietate şi dreptul la pensie.

Preşedinţii Comisiilor juridică şi de muncă ale Partidului Naţional Liberal, deputaţii Ioan Cupşa şi Mara Calista, împreună cu purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, vor depune luni, la Avocatul Poporului, sesizarea pentru contestarea, la Curtea Constituţională, a Ordonanţei de Urgenţă 82/2017, se precizează într-un comunicat.

Potrivit PNL, actul normativ menţionat, prin care este diminuată contribuţia la Pilonul II de pensii, încalcă prevederile constituţionale referitoare la dreptul de proprietate şi dreptul la pensie.

Ordonanţa adoptată miercuri reglementează mai multe situaţii, precum procentul contribuţiei la fondurile de pensii administrate privat, plafonul minim şi cel maxim al indemnizaţiei pentru creşterea copilului, respectiv, o procedură prin care toţi angajatorii sunt obligaţi să negocieze cu angajaţii, în perioada 20 noiembrie - 20 decembrie, noile contracte de muncă privind mutarea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 19 Noiembrie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste