Preşedintele Iohannis, prezent la reuniunea liderilor UE din Suedia

Preşedintele va lua parte la sesiunea dedicată accesului pe piaţa forţei de muncă, iar în intervenţia pe care o va avea va sublinia importanţa educaţiei în asigurarea îndeplinirii cerinţelor de pe piaţa muncii.

Liderii Uniunii Europene se întâlnesc astăzi la Göteborg, în Suedia, pentru a impulsiona măsurile sociale pe fondul redresării economice, ca mod de luptă împotriva populismului şi a euroscepticimului, tot mai prezente în societate şi în politica statelor membre.

Summitul se va încheia cu o declaraţie comună cu douăzeci de principii şi drepturi, care ar trebui respectate în toată Uniunea Europeană, cum ar fi dreptul la educaţie şi orientare profesională, tratament şi şanse egale, mai ales între bărbaţi şi femei.

Se menţionează, de asemenea, garantarea unor salarii minime adecvate, concomitent cu protejarea locurilor de muncă, în condiţiile specifice fiecărei ţări.

Potrivit Cotroceniului, preşedintele Klaus Iohannis va insista pe nevoia unei educaţii continue pentru realizarea acestor obiective.

Preşedintele Klaus Iohannis va lua parte la sesiunea dedicată accesului pe piaţa forţei de muncă, iar în intervenţia pe care o va avea va sublinia importanţa educaţiei în asigurarea îndeplinirii cerinţelor de pe piaţa muncii.

El va insista totodată pentru adaptarea continuă a politicilor educaţionale la dezvoltările tehnologice şi la dinamica de pe piaţa muncii.

De asemenea, şeful statului va vorbi despre necesitatea reducerii şomajului în rândul tinerilor prin politici educaţionale relevante, dar şi prin acordarea de stimulente angajatorilor.

Cu prilejul summitului va avea loc şi o reuniune informală a membrilor Consiliului European dedicat acţiunilor viitoare ale Uniunii în domeniile educaţie şi cultură, iar în cadrul dezbaterilor preşedintele României va exprima sprijinul ţării noastre pentru acele proiecte şi iniţiative menite să contribuie la recâştigarea încrederii cetăţenilor în valorile europene.

Şeful statului se va pronunţa totodată pentru intensificarea cooperării în domeniul tineretului, va susţine importanţa continuării programelor de sprijin ale Uniunii în domeniul cultural, precum şi îmbunătăţirea accesului la finanţare pentru întreprinderile care activează în acest sector.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 17 Noiembrie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste