OUG de modificare a Codului fiscal, pe agenda şedinţei de guvern

Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Codului Fiscal se află pe ordinea de zi a şedinţei Guvernului, care este programată să înceapă la ora 13.00.

Programată iniţial pentru ora 15.00, şedinţa de guvern a fost devansată cu două ore neoferindu-ni-se însă, nicio informaţie în acest sens.

Astăzi miniştri vor supune aprobării ordonanţa de urgenţă ce îşi propune să aducă modificări semnificative Codului fiscal, printre care şi transferul contribuţiilor la angajaţi, scăderea impozitului cu 6 procente, acesta urmând să atingă pragul de 10 la sută, dar şi majorarea nivelului salariului minim pe ţară de la 1450 la 1900 de lei, de la 1 ianuarie anul viitor.

De asemenea, o altă măsură vizează plata unui impozit de 1 procent de către firmele care au o cifră de afaceri sub 1 milion de euro.

Tot astăzi, miniştri vor aproba şi proiectul de lege pentru realizarea capabilităţii de apărare aeriană cu baza la sol, proiect necesar programului de înzestrare al Armatei Române, cu sistemul de rachete sol-aer Patriot, cu bătaie mare, sistem de rachete pe care România urmează să îl achiziţioneze de la guvernul american şi care costă peste 3,9 miliarde de dolari fără TVA.

De asemenea, executivul intenţionează astăzi să aducă unele modificări şi legii apelor, dar să acorde şi ajutoare de urgenţă familiilor afectate de explozia de la finalul lunii trecute de la Mina Uricani Hunedoara.


 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 8 Noiembrie 2017
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste